Cynamon – nie tylko do ciast, ale i przede wszystkim na trawienie

Jeśli rozmawiasz z cynamonem jego nazwa taksonomiczna, smak jest bardzo pierwszy termin, który przychodzi do głowy. Niemniej jednak to fantastyczne przyprawy, niesamowite i również bardzo świetny zapach jak również, ale ciepły, przyjemny smak i urzekające, kompletne podobnie kilka zalet regenerujący. Wykorzystywane przez niezliczone lata w leków i typowych chińskich leków, cynamon jest znany jego liczne cechy, które najlepiej rozpoznawany jest jego właściwości antyoksydacyjne mieszkalnych i komercyjnych. Dodatkowo jest ona użytkowana do jego zasług afrodyzjak, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, a także jej zdolność do ograniczenia zaburzenia trawienia i ustabilizować poziom cholesterolu we krwi.

Pochodzenie oraz historia cynamonu

Ponadto Indian, a także chiński wykonane korzystanie z powszechnie na zimę, takie jak przeziębienia, grypa, ból gardła, zapalenie ucha, choroby układu oddechowego, a także inne choroby. Nie należy lekceważyć jego stosowanie w kuchni wszystkich. Z ponad 250 odmian cynamonu dwa z nich są często wykorzystywane w tu i teraz czas, cynamon Cejlonu, a także Chiny cynamonu. Potrzebujemy różnica między tymi 2 zakresy: realne cynamon, rodem z Sri Lanki, który jest również znany jako cynamon Cejlonu lub cynamon, która pochodzi z Chin.

Różnicowanie tych dwóch klasyfikacji, ponieważ pierwszy jest prawdziwe błogosławieństwo dla zdrowia, 2., mogą tworzyć szkodliwe wyniki. Ten stan zdarzenia wynika z faktu, że cynamon zawiera 63 razy bardziej kumaryny, potencjalnie niebezpieczne dla wątroby, że prawda cynamonu. Cynamon ma dotyczyć będę z pewnością, cynamon. Uprawiane na całym świecie, mogą znajdować się w dużych ilościach w Seszele, Indie, Madagaskar, Brazylia i na Karaibach. Cynamon jest w rzeczywistości kora, drzewa klasy w gospodarstwie domowym. Jak 20 m wysokości, które nie utrzymania poziomu temperatury poniżej 15° rozprzestrzenia, szczególnie w lasach tropikalnych i subtropikalnych.

Podczas żniwa oddziały 6 lub 7 lat z pewnością zostaną usunięte i również wewnętrzna kora, który tworzą cynamon z pewnością będzie całkowicie suchy. Uznajemy, szybko z jego podłużne opadłych liści z trzema żebrami, małych kwiatów rurkowych, w kątach opadłych liści i zielony mięsiste jagody, które zmieniają kolor na fioletowy raz osiągnął dojrzałość. Cynamon jest wśród najstarszych przypraw na świecie. 5000 lat wcześniej, Indian, a także chiński wykorzystywane je już jak smak, ale dodatkowo w leczeniu wielu chorób.

Wpływ cynamonu na szczupłą sylwetkę

Egipcjanie za ich używane z mirry, aloes, jak również inne materiały do balsamowania pozostaje, jeszcze również Dokonywanie niektórych olejków eterycznych, zużywanej do chwili obecnej, w kuchni, ale również w licznych terapii, w sektorze farmaceutycznym i w branży kosmetycznej. Zdobyć tutaj, w Europie na początku XVII wieku, pasja na ten smak ma rosnąć ze względu na bardzo przydatne korzyści, które ona wniesiona i pozostaje doprowadzenie do centrum odnowy biologicznej i zdrowie swoich klientów. Jako składnik warzywa bogate w przeciwutleniacze, cynamon koncentruje się duże ilości, jak również (o 65 AS także 70%), dwóch silnych przeciwutleniaczy i przeciwzapalne. To kora ma również garbniki, wielki zadaje magnez, błonnik, skrobi i również żelazo.

Stosowane w Państwie, sproszkowane lub w formie ważną ropę naftową, Kora Cejlon i często liści, są ładowane z kilku obiektów. Działanie przeciwzapalne, a także antyoksydacyjne, cynamonu działa w celu ograniczenia rozwoju bezpłatne rodników, oba źródła choroby. To Kora jest również silnym środkiem dezynfekującym porównaniu wielu wirusów. To również ma właściwości przeciwskurczowe, stymulujące, przeciwgrzybiczne, przeciwbakteryjne, jak również ściągające mieszkalnych i komercyjnych. Cynamon staje się częścią najbardziej skuteczne aspekty bogate w przeciwutleniacze, co sprawia, że szczególnie fascynujące dla komórek nowotworowych, jak również zapobiegania guza. Jest to również cenne, wzmacniają układ odpornościowy, zmniejszenie przedwczesne starzenie się komórek, a także do zabezpieczania skóry.

Pozostałe zalety cynamonu

Wielkie dzięki obecności, a także, cynamon chroni komórki w organizmie kontra oddział bezpłatne rodników. Po badaniu przeciwutleniacz zdolność cynamon jest znacznie bardziej wiarygodne, gdy poddawane jest ciepło. W badaniach wykazano, że bezpiecznego stężenia lipidów we krwi i leukocytów przed oksydacyjnym lękiem.

Cynamon do rozstrzygnięcia, że będę szkolenia, cynamon. Cynamon jest w rzeczywistości kora, drzewa kurs w domu. Wielkie dzięki obecności, a także, cynamon chroni komórki ciała w porównaniu do szkodliwych skutków całkowicie wolne rodniki. Po badaniu przeciwutleniacz zdolność cynamon jest wyjątkowo niezawodne jeżeli poddawane jest ciepła. W badaniach wykazano, że bezpiecznego stężenia lipidów we krwi, a także białych krwinek przed oksydacyjnym lękiem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *